Simona Halep, din nou pe terenul de tenis, cu sprijinul unui sponsor american puternic. Imaginile prin care sportiva le-a dat peste nas celor care au suspendat-o pentru dopaj – VIDEO

de: Sorin Barbu
26 09. 2023

Simona Halep a apărut pe terenul de tenis, deși este suspendată pe o perioadă de patru ani. Sigur că interdicția se referă la meciurile și competițiile oficiale, dar apariția jucătoarei din România în postul de „profesoară de tenis” a stârnit multe comentarii. Este vorba de o campanie inițiată de unul dintre sponsorii fostului lider WTA, o companie americană foarte puternică.

Cum a ajuns Simona Halep „profesoară de tenis”

La două săptămâni după ce a primit verdictul de la tribunalul Sport Resolutions și a aflat că este suspendată, pentru dopaj, pe o perioadă de patru ani, Simona Halep „a încălcat interdicția” și a jucat din nou tenis. Sigur că suspendarea este legată de competițiile oficiale, dar apariția jucătoarei din România în rolul de „profesoară de tenis” a surprins foarte tare.

În primul rând pentru că este clar că unul dintre sponsorii ei importanți, TopCourt, a decis să nu rupă contractul deși acuzațiile sunt foarte grave. Celebra firmă americană oferă antrenamente online, iar dubla câștigătoare de Grand Slam rămâne un pion important al acestei campanii deși au existat și comentarii de genul: „Învață-mă și pe mine să îmi cresc hematiile”.

„Creează mai mult spin când lovești mingile înalte, sub îndrumarea Simonei Halep”, este titlul videoclipului, publicat chiar de TopCourt pe Youtube. Un alt risc pe care și l-a asumat puternicul sponsor american este faptul că există posibilitatea ca unul dintre numele importante cu care are contract să nu dorească să-și lege numele de o sportivă despre care un tribunal a stabilit că s-a dopat.

 

Iar la TopCourt predau lecții de tenis Iga Swiatek, Aryna Sabalenka, Bianca Andreescu, Martina Navratilova, Venus Williams, Jessica Pegula, Victoria Azarenka, Elina Svitolina sau Eugenie Bouchard. Tot aici pot fi găsiți și sportivi importanți din circuitul ATP, cum ar fi Nick Kyrgios, Grigor Dimitrov sau Taylor Fritz.

Cea mai mare greșeală a Simonei Halep

Simona Halep a susținut mereu că nu s-a dopat și a dezvăluit că suplimentele nutritive au fost contaminate accidental cu Roxadustat, așa că se și pregătește de un proces cu firma canadiană care le produce. Sportiva va cere daune de 10 milioane de dolari. Ion Țiriac o sfătuiește să-i dea în judecată și pe cei care au suspendat-o și să le ceară o sută de milioane de euro. Ar fi cel mai mare proces din istoria acestui sport!

Fostul jucător de tenis a identificat și cea mai mare greșeală pe care a făcut în acest timp Simona Halep. În primele două formulare, din timpul anchetei, nu a menționat ce suplimente nutritive a folosit, iar după aceea a explicat că a uitat. Așadar, nicio vorbă despre Keto MCT, suplimentul despre care spune că a fost contaminat accidental, în timpul procesului de producție.

„Să facem povestea foarte scurtă: Simona a făcut o greșeală, una singură. Dacă știa. Dacă nu știa, e foarte trist. Înseamnă că echipa ei n-a pus-o în cunoștință de cauză. Ea să ia un supliment acceptat, dar îl treci în formular, înainte de concurs”, a declarat Ion Țiriac în cadrul unui eveniment public.

Simona Halep a anunțat că se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv în speranța că suspendarea de patru ani îi va fi redusă. În momentul în care a fost suspendată provizoriu se afla pe locul 9 WTA, iar acum nu mai face parte din clasamentul profesionist. Ultima oară a jucat pe 29 august 2022, când a fost învinsă în primul tur de la US Open.